17.09.20 Jeg får stadig mange dejlige billeder fra hvalpene, der efterhånden er blevet voksne. Her et nærbillede af Harley, en ande-apportering af Ajoko og smukke Aiko i haven. 

 
 

01.08.20 Endnu en dejlig besked fra en af hvalpene.
Harley og Trine fik en flot 1. præmie på 3 timers schweiss/400 meter i Gludsted Plantage i dag. 
Det er rigtigt flot! Stort tillykke. 

 

12.07.20 Den dejligste dag er overstået.
Trine og Jan havde inviteret alle hvalpene fra A-kuldet til fødselsdag hjemme hos far Vito og Harley (Amigo).
6 af hvalpene kom med deres familier. Det var fantastisk at se dem alle sammen. De er blevet nogle rigtigt flotte hunde, med et fantastisk sind, alle sammen. Skønt at se! Og de er kommet rigtigt langt med deres dressur. Dejligt!
Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag med boller og lagkage, til både hundene og de to benede :) 
Sidst på dagen fik vi også en hilsen fra Finland, der blev også spist lagkage og fejrede, at det nu var et år siden, at de skønne hunde kom til verden. 
Mærkeligt at tænke på hvor små de var dengang. Der er sket rigtigt meget på det år. 

 

05.07.20 Endnu en dejlig hilsen fra Finland. Denne gang med et flot resultat. 

Hyöky og Pekka har været til "vandtest" for ung hund. En officiel prøve, hvor hunden skal apportere en fugl i vand, og aflever til hånd uden at ryste sig, når den kommer på land. Hyöky klarede det med bravour, og bestod med max, point 5! Dejligt! Og flot klaret. 

De har haft meget kort tid til at træne i, da vandet har været meget koldt hvor de bor, så de har ikke haft ret lang tid til at træne i. Denne test er adgangs givende til "Fields or Forrest" testen, og derfor vigtig at bestå. 

 

14.06.20 Dejlig besked fra Steen og Arco. 

Arco har bestået 3 timer / 400 meter schweissprøve i dag. Med en rigtig flot 1. præmie. 

Jeg er pave stolt!

 

12.06.20 Hvalpene fra A-kuldet er nu 11 måneder. Her har jeg fået en dejlig hilsen fra Finland, hvor Hyöky nyder livet sammen med Pekka. Han har hende med på fisketur, hvor de sover i telt, og er ude og sejle. Pekka passer rigtigt godt på Hyöky, så han giver både hende og hans anden hund Ansa tørklæde på, så de ikke får ondt i ørene, når der er meget vind. Det er da det skønneste hundeliv man kan forestille sig. 

 

21.05.20 Dejligt besøg af de 4 drenge. Aiko, Rex, Arco og Harley, og deres skønne familier. Jeg havde lånt levende duer, og vi skulle træne stand og avance i sikre og rolig omgivelser, hvor alle fik flere muligheder for at prøve at få hunden til at tage stand. Det lykkedes for dem alle fire. Jeg fik desværre ikke taget video af dem alle sammen, men nogle af tilskuerne til taget disse 3 videoer. Det var skønt at se, at 4 hanhunde kunne ligge så stille og roligt ved siden af hinanden, uden at brumme, blive for ivrige eller på anden måde stresse op. Mens at vi smed ialt 18 levende fugle op i luften omkring dem. Dejligt!

 

13.04.20 Dejlig hilsen fra Aria og hendes familie i Svendborg. 
Aria er nu ca 51 cm høj, og som man kan se på billederne har hun det rigtigt godt :) 

Hun er blevet en rigtig smuk hund. 

 

01.02.20 DMK's landsudstilling i Gelsted. Jeg var så heldig at 3 af hvalpene fra A-kuldet valgte at deltage. Amigo (Harley), Arco og Ajoko. Ajokos ejer blev desværre forhindret i at deltage, så jeg måtte træde til, som handler for Ajoko. Men det gik rigtigt fint. Alle tre hvalpe fik SL (Særdeles Lovende = 1. præmie) og vi var selvfølgelig mægtigt stolte. TILLYKKE til alle 3 hunde og ejere! I kan se deres kritiker her under.

Ajoko.pdf
Amigo.pdf
Arco.pdf
 

27.10.19 Hyöky trænes i stop i bevægelse. Det er dejligt at følge hendes træning. Videoen her er fra den 24.10.19 dvs hun er her 15 uger. 

 

27.10.19 Hyöky kom jo til Finland. Jeg har heldigvis stadig meget kontakt til de to skønne mennesker Eija og Pekka, og som det ses her, går det ret godt. Det er fantastisk, både at se den flotte natur i Finland, men også at det ikke er helt tosset at sende en hvalp så langt væk. Hyöky er blevet meget dygtig. Det kan vi vist kun takke Pekka for. Han er en virkelig dygtig hundefører. Videoen her er fra 06.10.19. Dvs hun er her 12 uger. 

 

27.10.19. Her går Aiko sit første slæb/spor lavet med en and. Det er virkeligt flot, af sådan en ung hund, at kunne holde koncentrationen så længe. 

Filmen er fra den 29.09.19, dvs Aiko var kun 11 uger. 

27.10.19 Så blev det tid til at opdatere lidt på denne side. Jeg hører heldigvis stadig meget fra hvalpekøberne, og det er skønt. 

Her er det Harley (Amigo) der efteraber sin far Vito, og hviler sig i værkstedet, og Aya der leger andejagt :) 

 

28.09.19 Så fik jeg sat et lille udpluk af billeder på siden. Det er så skønt stadig at måtte få et lille indblik i hvalpenes liv. 

 

28.09.19 Stadig skønt med alle de videoer og billeder hvalpekøberne sender. Her er en hilsen fra Finland, hvor Hyöky er med på jagt. I pauserne er der lige tid til at træne lidt med hende, og hun er blevet så dygtigt. 

 

22.09.19 Fantastisk dag!
Jeg havde inviteret alle hvalpene og deres familier til hvalpetræning, og 8 stk ankom! Dvs. alle hvalpene der er i Danmark.
Det er fuldstændigt fantastisk.
Jeg kan slet ikke få armene ned over at se dem alle igen. Og fantastisk var det, at alle ser ud til at være faldet rigtigt godt til i deres nye familier. Det er virkeligt dejligt at se.
Jeg var heldig, at Mona ville komme forbi og forevige dem alle, så jeg fik en masse skønne billeder. 

 

Her er det Langholmgaard Active Hyöky, der velankommet til Finland, er med sin nye kammerat Ansa i en Finsk skov. De ser ud til at hygge sig gevaldigt. 
Det er meget smukke omgivelser hun er kommet til. 

 

Her er det Langholmgaard Aya der er kommet hjem til hendes nye familie. Hun ser virkelig ud til at stortrives :) 

 

Dejligt med alle de billeder og videoer jeg modtager :) 
Her er det en video fra Harly (Langholmgaard Amigo) der er kommet hjem til sin nye familie og møder sin far Vito og onkel Tell. Det ser ud til at de hygger sig rigtigt meget. 

 

08.09.19 SÅ skønt med alle de fine billeder og videoer fra alle hvalpekøberne. Det er virkeligt dejligt med alle de positive tilbagemeldinger fra jer alle! Tak!
Alle er kommet godt hjem, uden at blive køresyge, så det tyder på at gyngen har virket. Det er dejligt at vide. Selv lille Hyöky klarede en tur til Finland, uden at blive dårlig. Det synes jeg er rigtigt flot. 
Bliv endelig ved at sende mig billeder og videoer.
Jeg ELSKER dem. 

 

08.09.19 Langholmgaard Amigo er taget med Trine og Jan hjem til far Vito i Odder.
Jeg har nydt Amigo i fulde drag det sidste døgn, og glæder mig over at han kom op til Trine og Jan, hvor jeg helt sikkert kommer til at se meget mere til ham. 

 

07.09.19 Langholmgaard Aika er taget med Per og Anne hjem til Gedser. Jeg glæder mig meget til at modtage mange billeder af Aika og hendes nye familie.

 

07.09.19 Langholmgaard Aiko er nu taget med Kenneth og Henriette hjem til Bogense. Det er heldigvis ikke så langt væk, og jeg håber at se ham rigtigt tit. 

 

06.09.19 Langholmgaard Ajoko er taget med vores gode ven Karsten hjem til Køstrup. Ajoko kommer heldigvis til at bo tæt på, så vi glæder os til at se rigtigt meget til hende i fremtiden. 

 

06.09.19 Langholmgaard Aria er taget med Mikkel og hans skønne familie hjem til Svendborg. Jeg glæder mig SÅ meget til at følge dem alle sammen. 

 

06.09.19 Langholmgaard Arco er taget med Steen hjem til Bording. Jeg er overbevist om at Arco får et fantastisk liv hos Steen, og glæder mig til at høre meget mere fra ham. 

 

06.09.19 Langholmgaard Amazing Rex er taget med Jan og Lone til Vejle. Jeg glæder mig meget til at se meget mere til både dem og Rex.

 
 

06.09.19 Langholmgaard Aya er taget med Marianne og Jørn til Silkeborg. Jeg har allerede modtaget besked om at hun ikke var køresyg på vej hjem. Det var dejligt. Så er der håb for at gyngen har virket. Jeg glæder mig til at høre mere til Aya.

 

06.09.19 Langholmgaard Active Hyöky er taget med Pekka og Eija til Finland. Det bliver super spændende at følge hende i det smukke nord. Og jeg håber meget, det kommer til at lykkedes, at besøge hende på et tidspunkt.

 

04.09.19 Idag gik turen til dyrlægen. Alle hundene blev læsset i fine transport kasser (tak til Henriette og Kenneth for lån!), og så fik de deres anden køretur i deres liv.
Alle klarede det med bravour.
Ingen blev køresyg og ingen tissede i bilen.
Dyrlægen var flink og gav godbidder. Så alt i alt en rigtig god dag. 

 

03.09.19 Der skal ske noget. Hvalpene er efterhånden ved at sprænges efter at opleve og lære nyt. I dag mødte de en hest.

 

02.09.19 Var endnu en mærkedag i hvalpenes liv. Jeg havde besøg af DMK's avlsvejledning, og de kontrollerede og godkendte hvalpene. Alle uden anmærkninger. Alle har korrekt bid, ingen navlebrok, lange fine haler, gode vinkler, fin foderstand, og alle hannerne's testikler er faldet ned. I kan se deres rapport her under. Dejligt. Og skønt at have besøg af Jytte og Eigil. Det var længe siden, at jeg havde set dem. 
Alle hvalpene har nu "apporteret" fugle vinger og rævehale - og de synes det er en fest!
Så er det bare op til de kommende ejere at bygge videre på det arbejde ;)

12.07.19 Kennel Langholmgaard.pdf
 

01.09.19 STOP tiden! Det går så stærkt! De er skønne, små banditter, der snart er klar til at flytte hjemmefra. Jeg kommer til at savne dem. Men de får heldigvis alle sammen rigtigt gode familier at komme ud til. Og vi får forhåbentligt lov at følge dem lidt på sidelinjen i fremtiden.. Tusind tak til Mikkel og Emma for fine billeder. 

 

27.08.19 STOR dag.. Alle hvalpene skulle chippes i dag. 

Der kom en sød dame fra DKK og afleverede stambøger, og fik dem alle sammen chippet. 

Så nu er de alle rykket et skridt tættere på at rejse hjemmefra... 

I dag kom der også hvalpepakker fra DKK med posten.

Og hvalpene har nydt en lang dag i det skønne vejr. De er glade for at kunne komme ud. 

 

24.08.19 Under hele opvæksten har hvalpene jævnligt hørt en lyd cd med fyrværkeri, tordenvejr og skud. Nu har vi efterhånden lydstyrken skruet så højt op, at vi andre synes det er ret højt og irriterende. Men hvalpene tager det nu meget roligt...

 

21.08.19 Så er hvalpene blevet fordelt, og de fleste af hvalpekøberne har hilst på deres kommende hund. I kan se nedenfor, under de forskellige hvalpe, hvilke navne de har fået. Samtidig har vi fået taget lidt flere billeder af dem, der også ligger under de forskellige hvalpe. Det var et mas, men med kattemad og en god portion tålmodighed, fik vi taget billeder af dem fra begge sider, så i kan se aftegninger. Til slut kom en hvalpekøber, og så skulle der trænes apportering ;) 

 

16.08.19 Der er sket meget de sidste dage. "Gyngen" er ved at være et stort hit blandt hvalpene. De får lidt foder inde i den, og hopper glade ind og får en lille (nogle gange stor) gyngetur. Den slags skulle eftersigende være rigtigt godt for deres balance, og derved give dem gode forudsætninger for bla. at køre bil, uden at blive køresyge. 
Jeg indberettede navne til DKK i går. Det betyder at de forskellige hvalpekøbere nu kan se hvilken farve deres hvalp får ;) 

 

15.08.19 Dagen starter meget roligt. 162 små negle skulle klippes, og det kræver ro. Det er absolut lettest, hvis hvalpen vil sove som vist her på mine ben, mens jeg klipper og nusser. Det gik fint, og alle har fået en luksus manicure..

 

11.08.19 Der sker efterhånden en del i deres liv. De har nu været ude for anden gang, og de er ved at være gode til at bruge bakken med træpiller, når der skal noget ud, efter at de har spist.

Vi er heldige at mange kommer og hilser på, ikke mindst hvalpekøberne. Det er dejligt. De begynder også at få mere og mere personlighed, og det er helt sikkert, de skal nok blive nogle små bøller!

 

09.08.19 Så kom dagen hvor hvalpene skulle prøve at komme ud, for første gang i deres liv.. Fagre nye verden - det er lidt overvældende.. Men de kom alle ud og snuse til det nye, og de var meget trætte bagefter.

 

07.08.19 Hvalpene bliver også mere og mere bevist om at de har søskende... De begynder at bide i hinanden og enkelte kan endda gø og knurre :) 

 

07.08.19 Jeg har heldigvis en veninde der er sød til at komme forbi med kameraet. Det er virkeligt ikke nemt at fange de små efterhånden. Der er så meget liv, og de står ikke stille mange sekunder af gangen. Men TAK til Mona, for at være så i hærdig og vedholdende. Det kom der nogle gode nærbilleder ud af. 

 

03.08.19 Så er hvalpene så store, at de skal til at have lidt rigtig mad. Det første måltid bestod af A38 3,5% og hvalpefoder (HIKE puppy) der var blendet, så det var en god tyk grød. Det vakte stor jubel - alle kunne lide det. Og sikke et svineri...

 

30.07.19 Så er der lagt flere billeder ind under de forskellige hvalpe (se længere nede). Der kan i se at de alle har fået øjne. Jeg har dagligt vejet dem, så jeg var sikker på at Kritte havde mælk nok, og at de alle fik det, de skulle have. I kan se diagrammet her. De følges så fint ad, og selv ham, der var lidt lille da han blev født, myrer på, og bliver bare større og større. Dejligt. Ingen af dem har haft brug for at få ekstra hjælp. 

 

27.07.19 Indianerstriberne er midlertidigt droppet. Kritte er simpelthen for grundig. Så de skal have nye striber hver dag, hvis det skal virke. Det duer jo ikke..
Men der er efterhånden godt med liv i dem. De tager godt på, og stavre rundt i kassen, så man tænker at den snart skal lukkes, hvis ikke vi skal have udbrydere...

 

24.07.19 Så kom de første øjne til syne.
Alle hvalpene er blevet mærket, så det er lidt lettere at kende dem fra hinanden. I kan se lidt længere nede ved den enkelte hvalp hvilke farve den har fået. 
De ligner lidt små indianere :)

 

21.07.19 Lidt fra hvalpe kassen.
Hvalpene er nu næsten dobbelt størrelse af da de blev født. Der er ved at være mere liv i dem, og de gør et i hærdigt forsøg på at stavre nogle få skridt.
Det er lidt hyggeligt, og jeg får laaang tid til at gå med at kigge på dem. 

 

Tæve født kl. 01.20. Jeg tror, hun bliver skimlet.

21.08.19 Hun hedder Langholmgaard Active Hyöky. 

  • Tæve hvalp født kl. 01.20
 

Han født kl. 00.45. Jeg tror, han bliver brun/hvid.

21.08.19 Han hedder Langholmgaard Arco. 


  • Han hvalp født kl. 00.45
 

Han født kl. 00.30. Jeg tror, han bliver skimlet. 
21.08.19 Han skal hedde Langholmgaard Amigo.

  • Han hvalp født kl. 00.30
 

Han født kl. 00.00. Jeg tror, han bliver skimlet.

21.08.19 Han skal hedde Langholmgaard Aiko

  • Han hvalp født kl. 00.00
 

Tæve født kl. 23.20. Noget usikkert, men jeg tror efterhånden at hun bliver brun/hvid.
21.08.19 Hun hedder Langholmgaard Aika

  • Tæve hvalp født kl. 23.20
 

Tæve født kl. 23.12. Jeg tror, hun bliver skimlet.
21.08.19 Hun hedder Langholmgaard Ajoko

  • Tæve hvalp født kl. 23.12
 

Tæve født kl. 22.15. Jeg tror, hun bliver brun/hvid. 

21.08.19 Hun hedder Langholmgaard Aria


  • Tæve hvalp født kl. 22.15
 

Tæve født kl. 21.46. Jeg tror, hun bliver skimlet.
21.08.19 Hun hedder Langholmgaard Aya

  • Tæve hvalp født kl. 21.46
 

Han født kl. 20.25. Jeg tror, han bliver skimlet.

21.08.19 Han hedder Langholmgaard Amazing Rex

  • Han hvalp født kl. 20.25
 

14.07.19 Det første døgn er veloverstået. Kritte er fantastisk, og gør hendes absolut bedste for at passe og pleje de små. Indtil videre er de mest beskæftiget med at sove og spise. Men skønne er de. Og der går lang tid ved hvalpe kassen. 

 

12.07.19 Her under billeder af alle hvalpene, og en lille video af noget af fødslen.
TUSIND TAK til Johannes for at være kamerafører, jordmorder og kæmpe støtte! 

Han hvalp født kl. 00.45
Han hvalp født kl. 00.00
Tæve hvalp født kl. 23.12
Tæve hvalp født kl. 21.46
Tæve hvalp født kl. 01.20
Han hvalp født kl. 00.30
Tæve hvalp født kl. 23.20
Tæve hvalp født kl. 22.15
Han hvalp født kl. 20.25
 

12.07.19 En lang dag og nat er overstået. Den første hvalp blev født kl. 20.25 og den sidste blev født kl. 03.15. De sidste to hvalpe var dødfødte, men det blev til 9 levende. Et rigtigt fint kuld. 4 hanner og 5 tæver. Kritte var fantastisk. 

 

08.07.19 En tur til dyrlægen viser at Kritte så afgjort er med hvalpe... Mange hvalpe!
Så har vi en ide om hvad vi kan vente... Snart ;) 

 

03.07.19 Nu er det ret tydeligt at hvalpene bevæger sig, når man holder en hånd på Krittes mave. Man kan tydeligt mærke dem.

27.06.19 Kritte er nu 6½ uge henne. Hun er ved at blive noget tung og besværet. Torben har knoklet med hvalpegården og fødekassen, og det er blevet rigtigt godt. Hvalpegården er i lavet i vores kommende værksted, i forbindelse med huset, så Kritte får mulighed for at gå ind i huset, når hun ønsker det. 

08.06.19 Kritte viser stadig flere tegn på drægtighed, og vi er begyndt at planlægge forløbet. 
Der bliver lavet fødekasse, og jeg læser på lektien, så vi er så godt forberedte til fødslen så muligt. 
Hvalpene vil blive vores første kuld, og de vil dermed komme fra A-kuldet. Hvis ikke de kommende ejere har specielle ønsker, vil de blive navngivet noget der starter med "A". 
Jeg glæder mig. Det bliver en spændende sommer :)