Nyheder

06.02.21 Dejlig hilsen fra Finland. Hyöky har fået fotograferet hofter og albuer. Hofterne er A/A og albuerne er 0/0. Dvs. de er rigtigt fine! 
Det er jeg glad for. 

 

2020 blev til et mærkeligt år. Corona indtog landet, og vi måtte aflyse næsten alt, føltes det som. 


Emma var så uheldig at blive bidt af en hugorm, og det tog en del måneder på medicin, før hendes blodprøver så normale ud igen. DET kan ikke anbefales!!! Hun er jo en ældre dame, så sådan en omgang er hårdt ved systemet. 

Vi nåede lidt amputerede jagter, inden det hele blev lukket, men det blev ikke slet, slet ikke det det plejer at være. Vi må tage revanche til næste år.  


Jeg hører heldigvis stadig fra hvalpene. Og ser nogle enkelte. Udendørs og med afstand og alt det der... De er lige som sådan nogle skal være. Fulde af krudt og gå på mod. Det er dejligt. 

Det var jo meningen af vi skulle have været en tur til Finland og se til Hyöky og hendes dejlige familie. Det satte coronaen også en stor stopper for, og jagtture til Sverige blev der også lukket for. 

Vi satser på 2021 og håber virkeligt at det bliver meget mere normalt...!
 

28.02.20 Vi fik i dag svar på Megans HD og AD fotografering.
Hun fik diagnogsen HD = A og AD = 0. Det er vi selvfølgelig mægtigt glade for! I kan se diagnose kortene her under.

diagkort-HD.pdf
diagkort-AD.pdf
 

24.12.19 I ønskes alle en rigtig glædelig jul! 

Efteråret er gået ufatteligt hurtigt. Med jagter, arbejde og heldigvis også lidt hvalpe hygge. Tak til alle hvalpeejere for dejlige billeder og søde hilsner. 

Jeg er blevet spurgt af flere, om Kritte ikke skal have hvalpe i foråret 20. Det skal hun ikke. Det synes jeg er for tidligt. Men hendes søster skal. Og det er med en hanhund, der er af samme linjer som Vito, så det skal nok blive godt. Jeg kan i hvert fald anbefale den parring varmt. 

I kan se mere på http://www.kennel-hedeskov.dk

 

02.11.19 En dejlig tradition. Rømøjagten. En hel dag i dejligt selskab med skønne mennesker, og så oven i købet i flot natur. Der blev gået mange kilometer i lyng, og både os og hundene var godt trætte, da vi vendte næsen mod Fyn. 
I år var jeg så heldig at Aikos ejere var med, og de havde Aiko med i bilen. Han var vældig interesseret i dagens udbytte; en hare.

 

27.10.19 Jeg hører heldigvis stadig ofte fra mine hvalpe købere, og alt i alt går det vist rigtigt godt. De er i hvert fald glade for hundene, og fortæller at de er kontaktsøgende og nemme at lære nye ting. Jeg har lagt lidt billeder og videoer ind under A-kuldet, som jeg har fået tilsendt. 

Her hos os er jagtsæsonen kommet godt i gang, og Megan kommer lidt med på andetræk. Det kan hun godt lide. 

 
01.09.19 Det hele skal ikke være hvalpe. I dag er jo nærmest helligdag, så selvfølgelig skulle vi på andetræk. Det nød Kritte i fulde drag. Der kom ingen ænder forbi, men vi kunne høre dem ude i mosen, og vi kunne sidde så stille, at et rådyr gik forbi med kun 10 meters afstand. Skøn morgen. 
 

17.07.19 Pt. går der meget tid med hvalpene, men de to andre må ikke blive glemt...
Så en god luftetur i en juletræs indhegning er rigtigt godt. 
Og så kan man jo lige træne fuld stop samtidig.
Megan er efterhånden ret god til det. 

 

23.06.19 Så ankom Emma's diplom på Veteranchampionatet.
Smukke, skønne, gamle hund.
Det må være dejligt således at blive smukkere og smukkere med årene. 

 

16.06.19 I dag har jeg været til SJD udstilling i Vissenbjerg med Emma. Hun fik excellent, CK (Certifikat Kvalitet), BIK (Bedst i Klasse) og Veterancertifikat. Derudover blev hun tredje bedste tæve på dagen, ud af 22 hunde. 
Det er Emma's 3. veteran certifikat, så jeg har søgt om Veteran championat. 
Det er da meget godt klaret af en tæve på 11½ år :) 

 

30.05.19 Som sædvanligt går Kr. Himmelfart med holdapportering mellem jagtforeningerne i Middelfart kommune (DJU lilleapporteringsprøve). Kritte blev hjemme i år, da jeg ikke ville have hende i vand pga forhåbentligt hvalpe. Så jeg måtte støve Emma af. Hun er efterhånden stokdøv, men gjorde det nu da meget godt. Vi smed et point på kaninen, da hun ikke gik lige ud og hentede den, men lige skulle bruge et minut på at søge terrænet af. (Man er vel jagthund) Megan var rigtig dygtig. Hun fik 9 på duer, 8 på vand og 9 på kanin. Det er absolut godkendt i hendes alder. Samlet blev vi 3. bedste hold på dagen. 

 

26.05.19 Torben og Megan har været til afslutning i den lokale jagtforening. Megan blev bedste hund i hvalpeklassen ud af 16 hunde. 

 

25.05.19 Er Kritte med hvalpe? Jeg går og kigger efter tegn og ændringer i hendes opførsel hele tiden. Hun er blevet meget doven. Og hun klistre nærmest til mig når jeg er hjemme. Og så er hendes tålmodighed med Megan blevet noget mindre end den plejer at være.
Der ventes med spænding....

 

12.05.19 Så lykkedes det at få Kritte og Vito parret første gang. 
Dejligt! Så kan vi komme videre med hvalpe planerne..

 

08.05.19. Så kom kennelmærket i hus. Vi hedder nu officielt Kennel Langholmgaard. Det har været spændende at sætte sig ind i alle de ting DKK forventer af en kennel under dem. Specielt opdrætter kurset har været en stor og lærerig succes. 

 

28.04.19 Så fandt jeg tegn på at Kritte's løbetid er startet. Vi tager omkring dyrlægen de næste dage og får hende progesterontestet, da Emma jo er meget dominerende, og Kritte derfor ofte skjuler løbetidstegn. Og SÅ skal hun på besøg ved den skønne Vito :) 

 

06.04.19 Kritte har i dag været på markprøve ved Korthårsklubbens hovedprøve i Give. Det lykkedes faktisk at blive præmieret :) Makker gik IGEN foran hende, da hun havde stand for agerhøns. Denne gang havde jeg sat mig så meget ind i reglerne, at jeg mindede dommeren om, at han godt kunne skyde over en hund, der ikke har vist rejsning. Og derved give den en præmiering. Det gav så en 3. præmie. 

 

30.03.19 Torben og Megan har i dag været til dressurafslutning i DMK-Fyn. De har gået på hvalpe/unghunde holdet, og de var 10 hunde, der var til den afsluttende prøve. Megan var så dygtig at hun blev bedste unghund, og hun var tilmed også den yngste.

 

22.03.19. Mens vi venter på at Kritte kommer i løbetid, har jeg meldt hende til lidt markprøver. I sidste weekend var vi i Uldum, hvor Kritte gik rigtigt fint, men vi var uheldige at makkerhund gik foran hende, og lettede fasanen, hun ellers havde fået stand for. Kritte var velopdragen og blev stående, selv om makkerhund prellede fuglen, så vi fik lov at fortsætte resten af dagen. Desværre fandt vi ikke flere fugle. 

Der skal også held til ;)

 

23-24.02.19 Super spændende og interessant weekend. DKK's Opdrætteruddannelse er gennemført, og jeg er godt træt i hovedet, efter at få stoppet SÅ meget ind. Det er længe siden at jeg har været så intensivt på skolebænken. Men det var spændende og meget lærerigt. Et kursus der varmt kan anbefales. Nu skal der ansøges om kennel mærke!

17.02.19 Skøn februar dag, lige vejr til en tur på marken. Kritte gik fint, sekunderede makkerhund, der havde stand for færd af gæs. Jeg havde ikke ro i mavsen, så jeg fløjtede hende sit, inden jeg tog billedet. Kort tid efter havde Kritte en perfekt stand for parhøns. Med fin ro i opfløj. Man bliver glad i låget af sådan en tur!

 

Februar 2019. Megan er begyndt på grunddressuren ude i special klubberne. Hun er fuld af gå på mod, og ELSKER at der sker noget. 

 

16.01.19 Megan er nu 9 uger. Der bliver trænet hjemkald, sit og dæk. Det klarer hun da meget godt...